img-cozy-handw

For the english version click here! 🙂

Ik heb deze handwarmers gemaakt met 3 mm breinaalden, en ik gebruikte jawol magic van Lang yarns. Ik vind de kleuren echt helemaal geweldig. De handwarmers zijn heel verschillend geworden in kleur, maar dat vind ik niet erg 🙂

Afgewerkte maten:

Onderkant van de handwarmer (Waar je pols zit): 14 cm wijd in het rond

Bovenkant van de handwarmer (waar het breedste deel van je hand zit): 20 cm wijd in het rond

Hoogte van de handwarmer: 12 cm

Stekenverhouding: 10×10 cm = 25 steken x 45 rijen in tricotsteek. Het garen wat ik heb gebruikt is een enkel getwijnd garen, en is iets dikker dan sokkengaren.

Afkortingen:

Bva: Brei eerst in de voorkant van de steek, en dan in de achterkant van diezelfde steek, zodat je een steek meerdert.  Ik weet trouwens niet of dit een officiële afkorting is, maar ik kon het zo snel niet vinden ;).

GK: Goede kant van het werk (alle oneven genummerde rijen).

VK: Verkeerde kant van het werk (alle oneven genummerde rijen).

Boordsteek 1×1:

Eerste rij (GK): Haal de eerste steek af, *brei een steek, brei een steek averecht*, herhaal vanaf * tot het einde van de rij.

Tweede rij (VK): Haal de eerste steek af, brei alle steken zoals ze zich voordoen (brei de gebreide steken, en brei de averecht gebreide steken averecht).

Herhaal deze twee rijen.
Tricotsteek:

Eerste rij (GK): haal de eerste steek af, brei alle steken recht tot het einde van de rij.

Tweede rij (VK): haal de eerste steek af, brei alle steken averecht tot het einde van de rij.

Herhaal deze twee rijen.

Patroon steek:

Eerste rij (GK): haal de eerste steek af, brei alle steken recht tot het einde van de rij.

Tweede rij (VK): haal de eerste steek af, *brei een steek recht, een steek averecht* herhaal vanaf * tot het einde van de rij.

Derde rij (GK): Haal de eerste steek af, brei alle steken recht tot het einde van de rij.

Vierde rij (VK): Haal de eerste steek af, *brei een steek averecht, een steek recht* herhaal vanaf * tot het einde van de rij.

Herhaal deze vier rijen.

Patroon:

Zet 35 steken op.

Werk 8 rijen in boordsteek.

Werk rij 9-19 in tricotsteek: Bva de oneven genummerde (recht gebreide) rijen 6 rijen lang in de steek na de steek die je hebt afgehaald, en in de steek voor de laatste steek van de rij. Op deze manier meerder je 2 steken elke recht gebreide rij, 6 rijen lang. Na deze meerderingen zul je 47 steken op je naald hebben staan. Je gaat door in tricotsteek.

Werk rij 19-26 in tricotsteek. Eindig met een averechte rij.

Werk rij 27-41 in patroon steek. Eindig met een recht gebreide rij.

Werk rij 42-49 in boordsteek 1×1. Hecht nu alle steken  erg losjes af, en laat een lange draad over om de zijkanten te sluiten.

Met een wolnaald: Gebruik een rijgsteek, werk van boven naar beneden, en laat daarbij de sectie die je in patroon steek hebt gebreid open. Hier gaat je duim door.

wristies1

Nu zijn ze klaar! Ik hoop dat ze je blij maken op koude en donkere dagen, zoals ze dat voor mij doen 🙂

Dit patroon is niet getest, dus als je fouten tegen komt, laat het me alsjeblieft weten! Als je nog vragen hebt over dit patroon, kun je een mail sturen naar aspoonfulofyarn@hotmail.com, het contact formulier gebruiken of een bericht hierbeneden achterlaten!