Who would have thought a year ago that we would be all -except for our hero’s in crisis- sitting at home because of the coronacrisis. Not me. When it first set foot here, I was laughing it off. How bad could it be? As the days progress, it is clear to me that we need to take care off each other, because this virus will do more harm than just give you a headcold. Apart from the health risks, a lot of (small) businesses will be affected greatly by this and so this post is to give a spotlight to a few crochet designers. Buy a pattern, give them a like on Facebook, follow them on Instagram, a little love can go a long way and your support means the world to them <3
Because what I have learned in the last few days, is that LOVE is what we need most right now.
Wie had een jaar geleden gedacht dat we allemaal -behalve onze helden natuurlijk- thuis zouden zitten door deze coronacrisis. Ik niet. Toen het virus hier voor het eerst kwam lachte ik het nog weg. Hoe erg kon het worden? Nu de dagen voorbij gaan is het me wel duidelijk dat het belangrijk is dat we naar elkaar omkijken, want het virus zal nog veel meer schade aanrichten dan alleen een verkoudheid. Naast de gezondheidsrisico’s zullen veel (kleine) ondernemers schade ondervinden door deze situatie en daarom is deze blogpost gemaakt om een aantal haakontwerpers in het zonnetje te zetten. Koop een patroon, like ze op Facebook, volg ze op Instagram, een beetje liefde is al genoeg en jouw steun betekent echt heel veel voor ze <3
Want wat ik de laatste paar dagen écht heb gemerkt is dat de LIEFDE is wat we op dit moment het meest nodig hebben.

New Leaf Designs

Chevrainbow blanket

Carmen offers a range of crochet and knitting patterns and is having a sale right now for buy 1 get 1 free : ) You can find her blog here.
Carmen biedt verscheidene haak- en breipatronen aan en houdt een sale! Als je één patroon koopt, krijg je er één gratis : ) Je vind haar blog hier.

Happy in Red

Haakpatroon driehoeksjaal haakpatroon Scheepjes Whirl image 2
Cloud no. 9 shawl

Esther is a crochetdesigner and blogger of two blogs (she also has a travel blog, little miss nomad, hehe). You can find her blog here.
Esther is een haakontwerpster en blogger en heeft twee blogs (ze heeft ook nog een reisblog, mevrouw de nomade, haha). Je kan haar blog hier vinden.

Lilla Björn Crochet

Sunny Mandala Blanket

Tatsiana does stunning overlay crochet work as well as very pretty crochet garments. You can find her blog here.
Tatsiana maakt prachtig werk van reliëfsteken, maar ook super mooie gehaakte kleding. Je vindt haar blog hier.

Cypress Textiles

Botanica Blanket CAL

Rachele makes the most stunning blankets and it’s amazing what she can do with color <3 And lots of times they are inspired by nature. Right up my alley : D You can find her blog here.
Rachele maakt de mooiste dekens en het is ontzettend knap wat zij kan doen met kleur <3 En het meeste van de tijd is het ook nog eens geïnspireerd op de natuur. Helemaal mijn ding : D Je vindt haar blog hier.

Nomad Stitches

Aztec Sweater

Sandra is one of my favorite crochet garment designers right now <3 She is also a new mom and I think she can use all the love she can get right now. You can find her blog here.
Sandra is één van mijn favoriete gehaakte kleding ontwerpers op dit moment <3 Ze is ook pas moeder geworden dus ik denk dat ze alle liefde kan gebruiken die ze kan krijgen. Je vindt haar blog hier.

Made by Hailey Bailey

Hailey’s take on crochet garments is one thing I love. Very original and without limits <3 You can find her website here.
Hailey’s kijk op gehaakte kleding is iets wat ik geweldig vind. Erg origineel en zonder grenzen <3 Je vindt haar website hier.

A Spoonful of Yarn

Because I want to give something back to you. For all those people that are stuck at home right now and especially for all the people that are working their butts off to make sure we are safe. This one’s for you <3 20% off until the end of March. You can find my patterns on Ravelry and Etsy.
Omdat ik iets terug wil geven aan jullie. Voor al die mensen die nu verplicht thuis zitten, maar vooral voor diegenen die op dit moment keihard aan het werk zijn om te zorgen dat wij veilig zijn. Deze is voor jullie <3 20% korting tot het einde van maart. Je vindt mijn patronen op Ravelry en Etsy.

Local stores

As crochet designers, we do not have as much overhead as your local brick-and-mortar stores. So in every way you can, show some love to your local (craft) stores, as they are the ones who can have the most serious issues.
Als haakontwerpers hebben we vaak niet zoveel kosten als de bakstenen winkels. Dus op welke manier dan ook, vergeet niet ook wat liefde te geven aan jouw lokale (wol)winkel, want zij zijn degenen die het ergst in de problemen kunnen komen.

Small things

Do you want to spread your love? It doesn’t have to be big. It doesn’t have to be a purchase of a pattern or yarn for a new blanket project. Even small things can help. A like, a follow, a (handmade) card to a (small) business owner you know to let them know you are thinking about them.
In any case, thank you for reading my blog <3
Wil je jouw je liefde verspreiden? Het hoeft niet groots te zijn. Het hoeft niet de aanschaf van een patroon te zijn of het kopen van garen voor een nieuw dekenproject. Ook de kleine dingen helpen. Een like, een follow, een (handgemaakt) kaartje aan een (kleine) ondernemer in jouw omgeving om te laten weten dat je aan ze denkt.
In ieder geval bedankt voor het lezen van deze blog <3

4 Comments
  • Thank you for posting about other crochet designers Christina. Together you make a nice group, as your patterns complement one another. I have added a few new future items to my pattern collection.
    Hoping you and all your loved ones stay healthy and strong in this unusual time.
    With affection,
    Debbie

Comments are closed.